Historik
Föreningen bildades måndag den 13 aug, 2012 vid en samling av intresserade i Pumphuset på Kvarnpiren. I god föreningsanda bjöd Fiskhuset Svanen på vitlök- och chillistekta röda Glasräkor som vi avnjöt utanför pumphuset efter första mötet.
Vi vänder oss till boende inom Eriksberg och dess närområde.
Vårt syfte är att stimulera kunskap om sjömat och den njutbara glädje som måltiden med fisk o skaldjur kan skapa. Att hantera råvaror och tillredningsredskap är ett annat mål.
Att lära sig mer om dofter, synintryck, smaker, dukning, uppläggning och inte minst uppleva gemenskapen med goda vänner vid måltider byggda på sjömat både hemma och i restaurangvärlden.
Att anordna föreläsningar och varför inte lite matlagning tillsammans med några av medlemmarna eller andra vänner är något vi kommer att aktivera.
Därtill att varsamt värna om de drycker som höra till.
Ordna event med fisk o skaldjur i centrum som skärgårdsturer, säl och hummersafari etc.kommer också högt på listan.
Dessa och liknande aktiviteter kommer att prioriteras högt i verksamheten.